In het vuur van de strijd om de order durven verkopers wel eens kwaad te spreken over de concurrent. Meestal gebeurt dit wanneer het verkoopproces al wat gevorderd is.

Er is inmiddels tussen de koper en de verkoper al enige verstandhouding opgebouwd. Nu de informatie van alle aanbieders op tafel ligt, komt de order stilaan in zicht. Dat is het moment waarop het voor sommige verkopers verleidelijk wordt om onder tafel door naar de concurrent te schoppen.

Het kan heel goed zijn dat je een superieur aanbod hebt dat de concurrent niet waar kan maken. Daarom lijkt het misschien logisch om alle relevante minpunten van de concurrent onder de aandacht te brengen.

De echte effecten van kwaadspreken over de concurrent:

Dit is wat er werkelijk omgaat in het hoofd van de koper:

  • Je bent blijkbaar bang voor de concurrent
  • Je komt onzeker, onethisch en amateuristisch over
  • De concurrent kan zich niet verdedigen, dus zal ik het maar voor hem opnemen

Belaster dus nooit je concurrenten, zelfs niet als de koper daartoe de voorzet geeft. Het komt als een boemerang naar je terug!. Blijf sportief en leidt je koper naar inzicht door het verschaffen van kwalitatieve informatie. Schakel de mededingers uit door jezelf, je aanbod en je bedrijf op een positieve manier te onderscheiden van anderen.

Hoofdvestiging

Pingerweg 22 B
6361 AL Nuth
Navigatie via: Eijkenderweg 25, Nuth

Tel: 045 - 4040000

Nevenvestiging

Ceresstraat 1
4811 CA Breda

Deel deze pagina

Verzenden naar FacebookVerzenden naar Google PlusVerzenden naar TwitterVerzenden naar LinkedIn
Icon Nijssen Media