In sales bestaat er geen "of of", er is altijd sprake van "en en". Sterker nog, koude acquisitie kan zelfs hand in hand gaan met social media.

Koude acquisitie, het is niet een van de meest populaire onderdelen van het verkoopvak. Veel verkopers zien er tegenop om een lijst met geselecteerde bedrijven te bellen. Echter ondanks een over het algemeen laag scoringspercentage, is deze vorm van leadgeneratie tot op de dag van vandaag voor veel bedrijven cruciaal in het salesproces. 

Een potentiële klant “koud” benaderen is moeilijk!
Dat is iets wat wij vaak tegenkomen wanneer wij met verkopers praten over acquisitie. Toch kan acquisitie erg leuk zijn, sterker nog het levert nieuwe klanten en dus meer omzet op! Hoe kun je het leuk maken?. Want een gedemotiveerde verkoper heeft een veel lagere scoringskans.

Er zijn een aantal praktische tips die kunnen helpen:

Afwisseling
De hel dag bellen, de ene afwijzing na de andere verwerken, het is niet altijd een pretje. Afwisseling is het toverwoord. Bel niet in te lange blokken, ga tussendoor op klantafspraken of werk lijsten met warme leads af.

Waardering
Een echte verkoper is als een pitbull. Als hij kansen ziet bij een prospect, bijt hij zich vast. De grootste voldoening voor een verkoper is het binnenhalen van een prospect. Erken deze vastberadenheid en waardeer die. Geef de verkoper de waardering die hij verdient.

Competitie
Verkopers zijn over het algemeen competitief. Ze willen graag winnen. Probeer de competitiedrang ook in je verkoopteam toe te passen.

Social media en koude acquisitie hand in hand?
De voornaamste angst van verkopers bij koude acquisitie is de onbekendheid en kans op afwijzing. Ter voorbereiding kun je de contactpersonen in je bellijst opzoeken op social media. Wat doen ze, hoe zien ze eruit, waar liggen hun interesses etc. Wellicht heb je iets gemeen met je contactpersoon, zoals opleiding of oud werkgevers.

Hoofdvestiging

Pingerweg 22 B
6361 AL Nuth
Navigatie via: Eijkenderweg 25, Nuth

Tel: 045 - 4040000

Nevenvestiging

Ceresstraat 1
4811 CA Breda

Deel deze pagina

Verzenden naar FacebookVerzenden naar Google PlusVerzenden naar TwitterVerzenden naar LinkedIn
Icon Nijssen Media