Kun jij als leider loslaten?

Worstelen met ego’s

Veel ondernemers, managers en leiders hebben hun sporen verdiend en beschikken over wijsheid en veel ervaring. Natuurlijk zitten daar types bij die vooral worstelen met hun eigen ego. De meesten vinden het gewoon lastig dat wat zij zo goed kunnen, over te laten aan anderen. We zijn de essentie van leiderschap een beetje kwijt geraakt.

Lees meer...

Je prijs verlagen is jezelf verlagen

Wat doe je als een prospect met gestreken gezicht aangeeft dat je veel te duur bent?

Door je prijs te verlagen geef je de klant de verkeerde signalen

Lees meer...

Bellen is het beste sociale medium

Mailen is sneller, een mailtje is efficiënter, dan staat het maar zwart op wit. Zo zijn er nog wel tig redenen te bedenken waarom er zoveel mensen mailen in plaats van bellen. Maar bellen heeft ontelbare voordelen. Van alle social media is telefoneren het beste en meest sociale medium.

Lees meer...

Effectief Complimenten Geven

 

Een van de beste manieren om wederzijdse waardering te creëren, is complimenten geven. De pluimpjes die we op de hoed krijgen, versterken ons gevoel van eigenwaarde. Maar met "slijmen"moet je voorzichtig zijn, lichtzinnege vleierij doet meer kwaad dan goed.

Lees meer...

Rookgordijn of echt bezwaar?

Bezwaren en tegenwerpingen, als je verkoopgesprekken voert, kom je ze sowieso tegen. Met een goede voorbereiding en deugdelijke aanpak kan je grotendeels voorkomen dat je ze zelf in de hand werkt. Toch zijn tegenwerpingen zo inherent aan verkopen dat je er vroeg of laat mee te maken krijgt.

Lees meer...

Leven is verkopen

Waarom zou je willen leren verkopen? Om een goede boterham te verdienen, misschien? Dit is absoluut een goede reden, zeker als verkopen je beroep is. In dat geval geldt 'hoe beter je het kan, hoe dikker de boterham'! Maar eigenlijk zou iedereen de essentiële verkoopvaardigheden moeten beheersen.

Lees meer...

Kwaadspreken over de concurrent

In het vuur van de strijd om de order durven verkopers wel eens kwaad te spreken over de concurrent. Meestal gebeurt dit wanneer het verkoopproces al wat gevorderd is.

Lees meer...

Netwerken als excuus

Afwijzingen zijn slecht voor het imago. De gemiddelde mens wil nu eenmaal geaccepteerd en aardig gevonden worden. Koude acquisitie zoals bellen en leuren langs de deuren zijn wel de meest ultieme acquisitievormen om te ervaren hoe jij als mens een “nee” kan incasseren.

Lees meer...

Koude acquisitie in een digitale wereld

In sales bestaat er geen "of of", er is altijd sprake van "en en". Sterker nog, koude acquisitie kan zelfs hand in hand gaan met social media.

Lees meer...

Hoofdvestiging

Pingerweg 22 B
6361 AL Nuth
Navigatie via: Eijkenderweg 25, Nuth

Tel: 045 - 4040000

Nevenvestiging

Ceresstraat 1
4811 CA Breda

Deel deze pagina

Verzenden naar FacebookVerzenden naar Google PlusVerzenden naar TwitterVerzenden naar LinkedIn
Icon Nijssen Media